HAZİRAN AYI MECLİS KARARI


Açıklama: keşap logo                                                                                                              T.C.

                                                                                      KEŞAP BELEDİYE BAŞKANLIĞI

MECLİS KARARI

 

 

KARAR TARİHİ :     17.06.2019

KARAR NO        : 6

                      BeleDiye Meclisi 2019 yılı Haziran  ayı olağan toplantısını yapmak üzere    17.06.2019 günü saat 14:00 de meclis toplantı salonunda Belediye Başkanı Mehmet EMÜR’ün başkanlığında, üyeler; Saliha ÖZDEMİR BIÇAKÇI, Mustafa BÜYÜKAYDIN, , Nadir TEKİN, Sebahittin AYDIN, Şenel ASLAN, Dursun AKDENİZ, Mehmet DADA, Engin YAVUZ ve Saffet ER’in katılımları ile toplandı.

 

  1-Açılış konuşması ve saygı duruşunun ardından Toplantı yeter sayısının olduğu, bir önceki toplantıda alınan kararlar okunarak tutanakta herhangi bir hatanın olmadığı görüldü. Bunun üzerine birleşim açılarak gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi

 

KARAR KONUSU:  Plan Tadilatı.

KARAR: 2  - İmar planımızda Belediye hizmet alanı (B.H.A) olarak gözüken  Belediyemize ait Fındıklı Mahallesi  86 ada, 149 nolu parsele plan tadilatı yapılarak yapılaşma koşulu emsal 1.50 Yençok=Serbest Resmi Kurum Alanı olarak değiştirilmesi ile ilgili  şehir plancısının hazırlamış olduğu plan tadilatı ve raporu  İmar Komisyonu tarafından incelenmiş ve uygun görülmüştür. Konu meclisimizce de görüşülerek  3194 sayılı İmar Kanununun 8. maddesi b bendine istinaden onaylanması Meclise sunulmuş olup, oybirliği ile kabul edilmiştir.

 

KARAR KONUSU:  2019 yılı su fiyat tarife cetvelinin görüşülmesi.

KARAR: 3  - 2019 yılı içinde su fiyatlarının ekli tablodaki fiyatlar üzerinden geçerli olması meclisimize sunulmuş olup , oybirliği ile kabul edilmiştir.

           

   

KARAR KONUSU:  Elektronik Denetleme Sistemleri ile ilgili İlçe Emniyet Müdürlüğü ile yapılacak olan protokolün imzalanması için Belediye Başkanı Mehmet EMÜR ve Belediye Başkan Yardımcısı S.Ömer DEĞİRMENCİOĞLU’na yetki verilmesi .

KARAR: 4 - 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun Ek :16 maddesinde ‘Belediyelerce kendi bütçe kaynakları kullanılarak Karayollarında can ve mal güvenliği sağlamak düzenli ve güvenli trafik akışını temin etmek amaçlarına hizmet etmek üzere kurulmuş veya kurulacak Elektronik Sistemlerin Emniyet Müdürlüğünce trafik ihlallerinin tespit amacı ile kullanılması durumunda aylık dönemler halinde yapılan tespitlere dayanılarak düzenlenen Trafik İdari Yaptırım karar tutanaklarında yer alan,  trafik idari para cezasının % 30’u arasındaki tutar izleyen ayın sonuna kadar Emniyet Genel Müdürlüğü’nün bütçesinden ilgili Belediyelere sistem kullanımı hizmet bedeli olarak ödenir. Bu madde kapsamında hizmetinden yararlanılacak Elektronik Sistemlerin taşınması gereken teknik özellikler , kurulması gereken yerler ve Belediyelerce yapılacak protokollere ilişkin diğer şartlar ile maddenin uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar Maliye Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığınca (Emniyet Genel Müdürlüğü) müştereken belirlenir.’ hükmü yer almaktadır.              

 

            İçişleri Bakanlığı Emniyet  Genel Müdürlüğü’nün 18.11.2016 tarihinde yürürlüğe giren 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun Ek-16. maddesinin uygulanmasına ilişkin usul ve esasların 5. Maddesi gereğince, Elektronik Denetleme Sistemlerinin, Büyükşehir Belediyeleri ile İl Belediyelerin tamamında ve nüfusu 10.000 ve üzeri olan İlçe ve Belde Belediyelerinde kurulması uygun görülmüştür.

 

            EDS projesi kapsamında ‘2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun Ek : 16. Maddesinin Uygulanmasına İlişkin Usul ve Esaslar’ gereğince bu tarih itibariyle konu ile ilgili çalışmalar tamamlanmış olup, Keşap İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Belediye Başkanlığımız arasında yapılması gereken protokolün imzalanması için Keşap Belediye Başkanı Mehmet EMÜR’e ve Belediye Başkan Yardımcısı S.Ömer DEĞİRMENCİOĞLU’na yetki verilmesi ve bahse konu işin 5393 sayılı Belediye Kanununun 18. Maddesinin (j) bendi gereğince yap işlet devret modeli ile yapılarak  10 yıl süre ile işletilmesi meclisimize sunulmuş olup, oybirliği ile kabul edilmiştir.

                                 

 

KARAR KONUSU: Dilek ve Temenniler

KARAR 5 - Dilek ve Temenniler maddesinde meclis üyelerine söz alıp almayacakları soruldu, söz almak isteyen olmadığından diğer maddenin görüşülmesine geçildi.

 

 

KARAR KONUSU: Kapanış

KARAR :6 - Gündemde görüşülecek başka bir madde olmadığından oturuma son verilip, verilmemesi meclise sunulmuş, oybirliği ile oturuma son verilmiştir.

                              

 

 

 

 

 

 

 

                                                         


16.10.2019 11:32:03     622

İletişim

  • Keşap Belediye Başkanlığı
    Keşap/GİRESUN
  • (0454) 641 4545 - 641 4044
  • (0454) 641 4360
  • bilgi@kesap.bel.tr